Over ons


Wie we zijn en waar we vandaan komen


De voorloper van de huidige SHG Ruhr ontstaat in 1904 als Bernhard en Maria Brune een schoenmakerij openen in hun bestaande winkel in de Berlijner Straat (nu Voßstraße) in Gladbeck. In 1920 verwerven zij het naburige pand aan de Voßstraße 206 en starten, naast de schoenmakerij, een schoenenwinkel.


In 1953 doen ze de zaak over aan hun zoon Willi Brune en zijn vrouw Catherine, die het bestaande gebouw aan de Voßstraße 206 slopen en opnieuw opbouwen. Het nieuwe gebouw biedt nu met 100 m², een beduidend grotere verkoop-oppervlakte. De schoenenwinkel levert dan ook een steeds grotere omzet en wordt steeds belangrijker in vergelijking met de schoenmakerij.


De zoon van Willi Brune en Catherine, Heribert Brune, neemt als derde generatie het bedrijf over in 1982. Hij houdt de schoenenwinkel aan de Voßstraße 206 aan tot hij in 1995 wordt gedwongen om die winkel op te geven. Samen met zijn vrouw Mechthild Brune opent hij, onder de paraplu van de nieuw opgerichte Mechthild Brune GmbH, in Essen stad een Mephisto Store. In 1997 komt er ook een Mephisto Store in het centrum van Dortmund.


In 2004 sticht Heribert Brune Schuhhandelsgesellschaft Ruhr mbH, die aanvankelijk diverse ara-vestigingen in het Ruhrgebied exploiteert. Kort daarna volgen meer schoenwinkels waar schoenen van het merk Think! worden verkocht. In de daarop volgende jaren werkt de SHG continue aan de uitbreiding van haar activiteiten en opent meerdere mono-brandstores met de traditionele merken Think! en ara, vooral in West- en Zuid-Duitsland.


In 2010 durft de SHG zijn eerste stappen te zetten in de online business en begint met de lancering van Think! Store onder www.think-schuhe-online.de. Kort na de lancering volgen de ara-Shop (SHG) en de Mephisto-Shop (Mechthild Brune GmbH). In de volgende jaren zullen diverse online winkels in andere Europese landen worden toegevoegd. Sinds het voorjaar van 2017 biedt de SHG ook schoenen van de merke Brako in eigen online stores, waarmee zij haar bereik nog verder uitbreidt.


In de lente van 2017 start ook een fysieke schoenenwinkel in Essen waarin meerdere schoenenmerken onder één dak worden aangeboden. Klanten vinden hier nu een breed assortiment aan modieuze, comfortabele, authentieke en gezonde schoenen van de merken ara, Think! en Brako. Met de opening van deze vestiging in Essen beschikt de SHG in de eerste helft van 2017 over 10 fysieke winkels en 7 online winkels in Duitsland en andere Europese lande.Onze doelstelling is om onze klanten het volgende te bieden:
  • De best mogelijke klantenservice
  • De hoogst mogelijke productkwaliteit
  • Schoenen met een anatomisch goede pasvorm gecombineerd met een modieus design
  • Productadvies door goed geschoold personee

Wilt u graag één van onze fysieke winkels bezoeken in het Ruhrgebied? We verwelkomen u graag in één van onze vestigingen.

U kunt ons Online vinden op :
10% korting !
×

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en ontvang 10% korting !*